Иранският президент Ебраим Раиси заяви, че смъртта на 22-годишната Махса Амини в

...
Иранският президент Ебраим Раиси заяви, че смъртта на 22-годишната Махса Амини в
Коментари Харесай

Президентът на Иран: Смъртта на Амини е трагедия, но няма да приемем хаоса

Иранският президент Ебраим Раиси съобщи, че гибелта на 22-годишната Махса Амини в ареста е " натъжила " всички в Ислямската република, само че предизвести, че " хаосът " няма да бъде признат от управляващите.

Смъртта на Амини преди две седмици провокира антиправителствени митинги в цялостен Иран.

" Всички ние сме натъжени от този драматичен случай... (Въпреки това) Хаосът е недопустим ", съобщи Раиси в изявление за държавната телевизия, съобщи Ройтерс.

" Червената линия на държавното управление е сигурността на нашия народ... Не може да се разреши на хората да нарушават мира в обществото посредством вълнения. "

Гневните митинги се разпространиха в над 80 града в цялата страна след гибелта на Амини на 13 септември. Тя беше задържана за " неуместно облекло " от „ моралната “ полиция, която ползва строгия дрескод на Ислямската република.

Раиси съобщи, че " правосъдните медици ще показват експертиза за гибелта ѝ през идващите дни ". Той е разпоредил следствие на гибелта на Амини.

Държавните медии оповестиха, че по време на митингите са починали 41 души, в това число членове на полицията и проправителствена милиция. Иранските групи за отбрана на правата на индивида оповестяват за по-голям брой жертви.

Раиси поддържа иранските сили за сигурност, като съобщи, че " те жертват живота си, с цел да подсигуряват сигурността на страната ".

" Всеки, който е взел участие и е разпалил хаоса и безредиците, ще бъде измамен под отговорност ", предизвести Раиси. Той добави, че " никой не би трябвало да се опасява да показва мнението си ". /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР